Zondag 15 december 2019
De acht goede doelen in Bornerbroek hebben wat ze wilden. De opbrengst van het Glazen Café Bornerbroek is weer voldoende om alle wensen in vervulling te laten gaan. En meer!Met het draaien van plaatsjes voor geld, verschillende activiteiten, maar ook de jaarlijkse veiling van spullen tijdens het GCB 2019 is er weer een enorm bedrag binnengehaald.
Tekst gaat verder onder de video
Nu al voor de vijfde keer op rij gaat het geld niet naar een 'landelijk' goed doel, maar blijft de opbrengst in de eigen gemeenschap.
Zo kan de EHBO de AED's onderhouden en gratis cursussen worden aangeboden aan nieuwe leden van de EHBO. Daarvoor krijgen ze 2000 euro.
Imkervereniging Iemenschoer, kan een nieuwe bijenschuur laten bouwen voor 2500 euro om de biodiversiteit te verbeteren.
Het clubgebouw van de IJsvereniging Bornebroek staat op instorten, maar wordt nu gestut en herbouwd voor 5000 euro.
De Brookerkapel bestaat 50 jaar in wil onder meer een jubileumboek uitgeven dat kan een helemooie worden met een budget van 3950 euro.
De jongeren organisatie Jong Nederland Bornerbroek is toe aan nieuwe tafels voor het onderkomen, daarvoor is de 700 euro van het GCB2019 voldoende.
Verzorgingshuis Huize Theresia kan voor 3500 euro een mobiele keuken aanschaffen.
En Carnavalsvereniging De Knollntrekkers kan 5000 euro bijschrijven voor de realisatie van nieuwe opslagcontainers voor de Carnavalsspullen.
Grootste bedrag voor Mees!
Alles wat 'meer' binnenkwam dan voor de bovenstaande doelen gaat naar de stichting A-Mees-ing. Die krijgen maar liefst 5730 euro. Bovendien besloot de organisatie het overschot van voorgaande editie, 1500 euro, ook alsnog aan dit doel te besteden.
Stichting A-Mees-ing
Mees is 2 jaar oud en heeft een erfelijke aandoening waardoor hij een stukje informatie mist in zijn DNA. Dit heeft tot gevolg dat hij een slappe luchtpijp heeft, waardoor hij moeite heeft met ademen. Daarnaast heeft Mees epilepsie en tijdens zo’n epileptische aanval stopt Mees met ademhalen. Het is dus van groot belang dat dit tijdig wordt opgemerkt en daarom draagt Mees 24 uur per dag een saturatiemeter, om zo het zuurstofgehalte in het bloed te bepalen. Omdat Mees ouder en actiever wordt, raakt hij nu steeds verstrengeld in de snoeren van de saturatiemeter. Dé oplossing hiervoor is een draadloze variant, maar het probleem alleen is dat deze nog niet bestaat.
Misschien komt die oplossing, mede door het geld van het GCB2019 een stapje dichterbij!
Waar een kleine gemeenschap als Bornerbroek groot in kan zijn! Op naar de editie 2020!!